etusivulle
 
   
 

ASENNUSOHJEET

ASENNUSOHJEET - ETUSIVU

SIVUSTO

ETUSIVULLE

TIIVISTALO INFO

TUOTTEET

JÄRJESTELMÄT

ASENNUSOHJEET

YHTEYSTIEDOT

PIKALINKIT

YHTEISTYÖKUMPPANIT

TEKNISET TODISTUKSET

JULKAISUT JA ESITTEET

RAKENTAJAPALVELUT

SISÄLLYSLUETTELO

YLEISOHJE TIIVISTALOJÄRJESTELMÄ

 2 IKKUNA- JA OVIAUKOT

 

 

Ikkuna- ja oviaukot tiivistetään ympäröiviin rakenteisiin ulkopuolelta CONTEGA EXO liitosnauhalla. Puutaloissa käytetään sisäpuolella CONTEGA SL - ja kivitaloissa CONTEGA SOLIDO SL liitosnauhaa.

Asennusalustan on oltava pölytön, sileä ja kuiva. Tiivistysteippiä ei saa kiinnittää jäätyneelle alustalle. CONTEGA liitosnauhat voidaan maalata tai peittää tasoitteella.

 

LIITOSNAUHAN ASENTAMINEN

Liitosnauha suositellaan kiinnittämään karmiin ennen karmin asentamista paikoilleen. Nauha liimataan suojapaperia purkaen karmin ulkokehän sisäreunaan. Karmin kulmissa nauhaa jatketaan kulman yli, ylityslenkin liimapinnat puristetaan tiukasti yhteen ja ylityslenkki laskostetaan karmin sivuun. Kun karmi on kokonaan kierretty, liitosnauhan päät liimataan ilmatiiviisti toisiinsa ORCON F liimatiivistysmassalla.

Ikkunaelementti asennetaan paikoilleen. Karmin kulmien kohdalla ylityslenkin laskostusta puretaan nauhaa painamalla niin, että nauha asettuu tiiviisti ympäröivän rakenteen nurkkiin.

CONTEGA SL ja EXO liitosnauhat liimataan rakenteeseen suojapaperia purkaen. Huokoisilla alustoilla ilmatiiveys varmistetaan tarvittaessa ORCON F liimatiivistysmassalla. Tiivistysmassa levitetään mutkittelevana kuviona ympäröivän rakenteen pintaan. Liitosnauha painetaan tiivistysmassaan rakenteen nurkasta alkaen ja suojapaperi poistetaan. Kivitalojen sisäpuolella käytettävää CONTEGA SOLIDO SL liitosnauhaa ei tarvitse liimata rakenteeseen, vaan se jätetään tasoitetöiden yhteydessä tasoitteen sisään.

 

JOS KARMI ON JO ASENNETTU

Jos karmi on jo asennettu, se voidaan rakenteesta riippuen edelleen tiivistää TESCON No.1 tiivistysteipillä. Ilmatiiveyden varmistamiseksi on kuitenkin huolehdittava siitä, että vähintään 20 mm teipin liimapinnasta asettuu kauttaaltaan rypyttömästi sekä elementin että ympäröivän rakenteen pintaan.

Puutaloissa karmi tiivistetään ympäröivään puurakenteeseen Contega SL liitosnauhalla. Karmin kulmiin tehdään ylityslenkki, jota purkamalla nauha saadaan asettumaan rakenteen nurkkiin.

 

Kivitaloissa karmi tiivistetään ympäröivään kivirakenteeseen Contega SOLIDO SL liitosnauhalla. Karmin kulmiin tehdään ylityslenkki, jota purkamalla nauha saadaan asettumaan rakenteen nurkkiin.