Soita meille : 0207 439 670 · info@tiivistalo.fi

Intello-höyrynsulku ja eristeesi toimii oikein

Intello, älykäs höyrynsulku.

Vuonna 1994 Dr. Lothar Moll, maailman johtava rakennusfyysikko ja ilmatiiveyden asiantuntija, jalosti 1978 keksimänsä idean ilmankosteuden mukaan muuttuvasta hygrokalvosta Intello tuotteeksi. Intellon kalvo oli siihen saakka ollut osa ProClima DB+ ilmansulkupaperia. Tämä muutos mahdollisti entistä suuremman vesihöyrynvastuksen talvella ja pienemmän vesihöyrynvastuksen kesällä. Kuivumisvara moninkertaistui. Intellon toimivuus perustuu PP-mikrokuituun, joka päästää vesihöyryä lävitseen vesihöyryn osapaine-eron kasvaessa riittävän suureksi. Tämä mahdollistaa rakenteen kuivumisen myös sisäänpäin. Intelloa voidaan käyttää kaikkien huokoisten eristemateriaalien höyrynsulkuna. Intelloa käytetään yli 50:ssä maassa ympäri maailmaa kaikilla ilmastovyöhykkeillä. Suomessa Intelloa on käytetty yli 2000 kohteessa, kuten pientaloissa, rivitaloissa, puukerrostaloissa, päiväkodeissa ja palvelutaloissa jo lähes kymmenen vuoden ajan.

Lothar Moll

System Intello.

Sertifioitu ilmatiiveyden- ja kosteudenhallintajärjestelmä. (VTT-C-8580-12.)

Järjestelmän komponenteilla päästään sertifikaatin mukaan ilmatiiveyslukuun n. 50 tasolle 1 tai sen alle, kun tuotteiden käytössä noudatetaan asennusohjeita. System Intellon järjestelmään kuuluvat Intello höyrynsulut, Tescon tiivistysteipit, Contega liitosnauhat, Roflex ja Kaflex läpivientikaulukset. Järjestelmän tarkoitus on lisätä rakenteen kuivumisvaraa, sekä estää rakenteita vahingoittavat, haitalliset ilmavuodot.

Järjestelmä soveltuu käytettäväksi puu- ja hirsirakenteisissa asuin- ja toimistorakennuksissa, omakotitaloissa, rivi- ja kerrostaloissa, kouluissa, palvelutaloissa ja päiväkodeissa.