Soita meille : 0207 439 670 · info@tiivistalo.fi

Kerrostalojen julkisivujen vesitiiveys

Tuulen ja sateen yhteisvaikutus on ongelmallinen ikkunoiden karmien ja runkorakenteen liitoksille. Viistosateen vaikutuksesta vesi tunkeutuu ikkunoiden vesipeltien vuotokohdista rakenteisiin. Vuosien saatossa sadeveden kertymä rakenteessa aiheuttaa merkittäviä kosteus- ja homevaurioita. Lisäksi alipaineisen ilmanvaihdon vaikutuksesta ilman epäpuhtaudet, kuten itiöt ja kuitupöly pääsevät rakenteen vuotokohdista huoneilmaan. 

Vesitiiveys tulee aina huomioida korkeiden rakennusten julkisivuissa ja matalissakin rakennuksissa tuulisilla rakennuspaikoilla, kuten esimerkiksi meren ja järven rannalla. Contega-tiivistysjärjestelmällä varmistat, että ikkunoiden karmien liitokset ovat ulkoa päin vesitiiviitä. Järjestelmän tuotteet ovat ominaisuuksiltaan sellaisia, että rakenne harvenee ulos päin.

Contega-järjestelmä voidaan asentaa ikkunoiden ja ovien karmien ympärille ikkunoiden asennuksen yhteydessä tai jälkikäteen ikkunoiden ollessa jo paikoillaan. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi kaikkien seinärakenteiden ja julkisivumateriaalien kanssa. Ikkunaliittymien tiivistäminen Contega-järjestelmällä on osa rakennusaikaista kosteudenhallintaa.

Contega-tiivistysjärjestelmä tukee Kuivaketju10 -suunnittelua ja toteutusta.