Soita meille : 0207 439 670 · info@tiivistalo.fi

Diffuusiotiiviimpi ulkoseinien tuulensuojakangas valmiilla teippiraidalla. Vahva rakenne.

TUOTEKUVAUS

SOLITEX FRONTA HUMIDA Connect on vesitiivis ja lievästi vesihöyryä läpäisevä tuulensuojakangas. Sitä voidaan käyttää tuulensuojana kaikissa puurakenteisissa ulkoseinissä. Kankaan reunassa on teippiraita, mikä helpottaa kankaiden tiivistämistä toisiinsa.

SOLITEX FRONTA HUMIDA -tuulensuojakankaan diffuusiovastus (sd) on 0,50 m. SOLITEX FRONTA HUMIDA on vesihöyrynläpäisevyytensä lisäksi vesitiivis siihen laminoidun hydrofiilisen kalvon vaikutuksesta. Kalvo sijaitsee kankaan kerrosrakenteessa kahden mikrokuituisen polypropyleenikerroksen välissä. Hydrofiilisessa kalvossa ei ole lainkaan huokosia, vaan kosteuden siirtyminen kalvon läpi perustuu kalvomateriaalissa olevien kemiallisten yhdisteiden keskinäisiin reaktioihin.

Hydrofiilisen kalvon etuna tavallisimpiin mikrohuokosia sisältäviin kalvoihin nähden on sen toimivuuden säilyminen vakiona myös pitkällä aikavälillä ja muuttuvissa olosuhteissa. Kalvon kosteudensiirtokyky ei heikkene edes kankaan likaantuessa ja se jopa paranee ympäröivän ilman suhteellisen kosteuden kasvaessa.

KÄYTTÖKOHTEET

✔ Tuulensuojana kaikissa puurakenteisisa ulkoseinissä ja yläpohjissa.

EDUT

✔ Kevyt ja nopea asentaa.
✔ Lievästi diffuusioavoin, erittäin vahva rakenne.
✔ Säänkesto 3 kk.
✔ Valmis teippiraita nopeuttaa kankaiden tiivistämistä.

DOKUMENTIT

img_pdf_r Tuotekortti (PDF)

TUULENSUOJAKANKAAN ASENTAMINEN

SOLITEX-tuulensuojakankaat asennetaan räystään suuntaisesti alhaalta alkaen. Kankaat kiinnitetään nitomalla runkorakenteeseen ennen harvalaudoituksen asentamista.

Päätyseinän tuulensuojakangas asennetaan seinän mittaisena. Sivuseinän kangas asennetaan 20 – 30 cm talon sivua pitempänä ja limitetään päätyseinän kankaan päälle. Ylimmäinen vuota leikataan kattopalkin kohdalta halki ja kiinnitetään palkin kylkeen nitomalla

Kankaan tiivistäminen kattopalkkeihin

TESCON No.1 -teipistä leikataan reilusti palkin sivua pitempiä paloja. Teippi liimataan palkin ja kankaan liitoskohtaan ja ylimenevät teipin päät käännetään palkin sivulle. Palkin kulmissa teippiä venytetään niin, että se seuraa tiivistettävää saumaa ja palkin pintaa. Kattopalkin yläpuolella auki leikatut helmat liitetään toisiinsa tiivistysteipillä.

Kankaiden tiivistäminen toisiinsa 

SOLITEX FRONTA HUMIDA Connect -tuulensuojakankaan liitossaumat tiivistetään niin, että kankaan reunassa olevan teippiraidan suojapaperi poistetaan ja kankaat painetaan yhteen.

SOLITEX FRONTA HUMIDA Connect -tuulensuojakangas tiivistetään ympäröiviin rakenteisiin TESCON Vana- tai TESCON No.1 -tiivistysteipillä. Ennen tiivistämistä tiivistettävät pinnat puhdistetaan pölystä, rasvasta ja silikonista.

TESCON -tiivistysteipit liimataan niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskikohdalla. Suojapaperi poistetaan ja teippi katkaistaan repäisemällä. Lopuksi teippi hierretään kiinni alustaansa ilmatiiviiksi liitokseksi.

TEKNISET TIEDOT

Pintamateriaali Polypropyleeni (PP) mikrokuitumatto
Höyrynsulkukalvo Termoplastinen Elastomeeri (TEEE)
Pohjakerros Polypropyleeni (PP) kudos
Väri Antrasiitti
Diffuusiovastusluku (µ H2O) 1250 (DIN EN ISO 12572)
Diffuusiovastus (sd H2O) 0,5 m ± 0,1 m (DIN EN ISO 12572)
Vesitiiveysluokka W1 > 10 000 mm (DIN EN 20811)
Vetolujuus (pit. – lev.) 245 ± 15 N / 5 cm – 170 ± 15 N / 5 cm (DIN EN 12311-1)
Repäisylujuus (pit. – lev.) 125 ± 20 N / 150 ± 20 N (DIN EN 12311-1)
Venyvyys (pit. – lev.) 85 ± 10 % – 85 ± 10 % (DIN EN 12311-1)
Paloluokka E (DIN EN 13501-1)
Lämmönkesto Pitkäaikaisesti -40 °C – +100 °C
Säänkesto 3 kk suojaamattomana
Rullan pituus 50 m
Rullan leveys 1,5 tai 3 m
Paino 115 ± 5 g / m2
Paksuus 0,4 ± 0,05 mm

JÄRJESTELMÄKOMPONENTIT

Tescon No.1

Tescon No.1

Tescon No.1

Venyvä tiivistysteippi kankaiden limitysten ja läpivientien tiivistämiseen.

Tuotekortti

Orcon F

Orcon F

Orcon F

Tiivistysliima tuulensuojakankaiden tiivistämiseen rosoisille pinnoille.

Tuotekortti