Liitosnauhat / Contega Solido SL-D

Esiasennettava sisäpuolen liitosnauha ikkunoihin ja oviin

Edut mm.

✔ Esiasennettavissa ikkunoiden ja ovien karmeihin

✔ Merkkiainekaasutiivis

✔ Pitkäikäiseksi testattu vedenkestävä liima

✔ Ylitasoitettava ja -maalattava

✔ Diffuusiotiivis

CONTEGA SOLIDO SL-D on ikkunoiden ja ovien karmien sisäpuoliseen tiivistämiseen tarkoitettu liitosnauha, jossa on liimaa koko nauhan leveydellä. Liitosnauhassa on toinen liimaraita nauhan päällä, joten se voidaan asentaa myös karmin ja ikkuna-aukon väliin nauhaa taittamatta.

CONTEGA SOLIDO SL-D -liitosnauhan vedenkestävä liima tarttuu erittäin hyvin alustaansa. CONTEGA SOLIDO SL-D -liitosnauhassa on nauhan leveydestä riippuen kaksi- tai kolmeosainen suojapaperi, mikä helpottaa nauhan asentamista.

Soveltuu erinomaisesti ikkunoiden ja ovien karmin tiivistämiseen ympäröiviin rakenteisiin. SOLIDO SL-D on erittäin ohut, vain 0,2 mm paksu liitosnauha, joten sen päälle riittää hienotasoitus tai maalaus.

KÄYTTÖKOHTEET

✔ Ikkunoiden ja ovien karmit
✔ Maalatut tai maalaamattomat puupinnat
✔ Sileät betonipinnat
✔ Tasoittamattomat harkko- ja tiilirakenteet
✔ Metalli- ja muovipinnat

Tescon Primer RP

Tescon Primer RP

Liuotteeton pohjustusaine liitosnauhojen ja tiivistysteippien tarttuvuuden parantamiseen.

Lue lisää

Tescon JK Pohjuste

Tescon JK Pohjuste

Liuotteeton käyttövalmis dispersio kaikkien tiivistystuotteiden tarttuvuuden parantamiseen

Lue lisää

Aerosana Visconn

Aerosana Visconn

Korkeapaineruiskulla levitettävä joustava pinnoite rakenteiden ilmavuotojen tiivistämiseen

Lue lisää

Tescon Incav

Tescon Incav

Ilmatiivis liimattava sisänurkan tiivistyskappale.

Lue lisää

Pintamateriaali Polypropyleenikudos (PP)
Liima Vedenkestävä Akrylat Solid -liima
Väri Valkoinen
Paksuus 0,2 mm
Diffuusiovastus (sd H2O) 2,8 m (DIN EN 1931)
Lämmönkesto Pitkäaikaisesti -40 °C – +90 °C
Asennuslämpötila Alkaen +10 °C (Suosit. +10 °C)
Säänkesto 3 kk suojaamattomana
Varastointi Viileässä ja kuivassa
Tartuntapintojen vähimmäisleveydet Höylätty puu 10 mm, muut pinnat 30 mm

Kpl / ltk Tuote nro EAN Leveys (cm) Pituus (m) Suojapaperin jako (mm)
8 16038 4026639160386 80 30 20 / 60
8 15985 4026639159854 100 30 20 / 40 / 40

IKKUNA- JA OVIAUKKOJEN TIIVISTÄMINEN

Karmin ja betonin lämpötilojen pitää olla vähintään +10 °C, jotta liima tarttuisi pysyvästi. Lisäksi betonin suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 95 %.

Puhtaassa ikkunan karmissa liitosnauhalle riittää liimapuolella 5 mm:n vastepinta. Liimaraitapuolella vastepinnan tulee olla aina liimaraidan levyinen. Katso muiden tartuntapintojen vähimmäisleveydet alla olevasta taulukosta.

Alustan kunnostaminen 

Liitosnauhan vastepinnat puhdistetaan tartuntaa heikentävistä aineista. Irtonaiset ja huonosti alustassa kiinni olevat kerrokset poistetaan ja lopuksi pinnat imuroidaan puhtaaksi. Suuremmat kolot tasoitetaan. Huonosti tarttuvat alustat pohjustetaan TESCON PRIMER RP -pohjustusaineella ennen liitosnauhan kiinnittämistä.

Liitosnauhan asentaminen 

Ikkuna-asennuksen yhteydessä liitosnauha asennetaan karmiin ennen ikkunoiden asentamista aukkoonsa. Jotta rakenteen nurkkiin saadaan työvaraa, nauhaan tehdään karmin kulmissa laskokset puristamalla nauhan liimapinnat yhteen. Laskoksen sopiva pituus on n. 1,5 kertaa tilkeraon leveys.

Kun ikkuna on asennettu paikoilleen, liitosnauha kiinnitetään rakenteeseen suojapaperia purkaen niin, ettei nauhan alle jää ilmataskuja.

Jos ikkunat on jo asennettu, nauha asennetaan karmin päälle niin, että se jää piiloon peitelistan alle. Kulmissa nauhat tuodaan toistensa yli ristiin.

Jos rakenteessa on sisäsmyygi, nurkkiin asennetaan ensin Tescon Incav -nurkkakappaleet. Nauha kiinnitetään karmiin niin, että sen päät ulottuvat nurkkakappaleen päälle. Vaihtoehtoisesti sisänurkan voi tiivistää AEROSANA VISCONN -tiivistyspinnoitteella.

Peitelistan asennus

CONTEGA SOLIDO SL-D:n vaihtopuolinen liimaraita toimii erinomaisesti myöhemmin asennettavan peitelistan kiinnityksessä. Lista leikataan oikean kokoiseksi ja teippiraidan suojapaperi käännetään listan alta näkyviin ja lista asennetaan paikoilleen. Tämän jälkeen suojapaperi vedetään listan ja karmin välistä pois. Lista hierretään tiiviisti kiinni karmiin ja kiinnitys varmistetaan tarvittaessa rakenteesta riippuen joko massaamalla tai naulaamalla.