Tiivistystuotteet / Intello XN -höyrynsulkukangas

Älykäs höyrynsulkukangas muuttuvalla vesihöyrynvastuksella

Aito ja alkuperäinen – Suomen myydyin höyrynsulkukangas

Intello -järjestelmän tuotteiden yhteensopivuus on varmistettu pitkäaikaisella tutkimus- ja kehitystyöllä jo vuodesta 2004, jolloin ensimmäinen Intello -kangas tuotiin markkinoille. Intello XN on Pro climan jatkuvan tuotekehityksen viimeisin kehitysversio pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Intellon kehitystyö juontaa juurensa peräti 90-luvulle, kun Pro clima toi markkinoille Intellon edeltäjän DB+ -höyrynsulkupaperin muuttuvalla vesihöyrynvastuksella – ensimmäisenä maailmassa.

Sitoo ja luovuttaa kosteutta tehokkaasti

Intello XN -höyrynsulkukankaalla on suhteellisen ilmankosteuden mukaan muuttuva vesihöyryn diffuusiovastus. Tämä tarkoittaa sitä, että talvella kun ilma on kuivaa, se estää vesihöyryn kulkeutumisen eristetilaan. Kesällä kankaan ominaisuudet muuttuvat ja se kuivattaa rakenteita päästämällä kosteuden lävitseen sisätilaan.

Kaikki huokoiset eristemateriaalit ovat yhteensopivia Intello XN:n kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi kivi- ja lasivilla, puukuitueristeet ja selluvilla.

Kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin

Intello XN on kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin ja sen vesihöyrynvastuksen vaihteluväli (Sd = 0,25 – >25 m) on markkinoiden paras. Se saavuttaa Sd-arvon (vesihöyrynvastus) 25 m jo RH 30%:n ilmankosteudessa (taulukko vasemmalla).

Kankaan kosteutta ohjaava kalvo on laminoitu kahden pintakerroksen väliin. Tämä suojaa kalvoa asennuksen aikana ja kangas on miellyttävä käsitellä. Rakenteen ansiosta myös lujuus- ja mittapysyvyysominaisuudet ovat erinomaisia.

Rakennustietosäätiön RTS sr:n luokitustyöryhmä on hyväksynyt Intello XN rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.

Toiminta eri vuodenaikoina:

Sd arvo 0,25m

Intello XN kesällä

Kesällä eristetilassa oleva ilma on raskaampaa kuin sisäilma. Vesihöyry pyrkii tasoittumaan kevyempään ilmaan sisäänpäin.

Intello XN läpäisee vesihöyryä kun ylimääräistä kosteutta on kertynyt rakenteeseen niin paljon että vesihöyryn osapaine-ero on riittävän suuri. Rakenne on diffuusioavoin.

Sd arvo yli 25m

Intello XN talvella

Talvella sisäilma on raskaampaa kun eristetilassa oleva ilma. Sisäilmassa oleva kosteus pyrkii tasaantumaan kevyempään ilmaan ulospäin.

Intello XN estää vesihöyryn pääsyn eristetilaan diffuusion vaikutuksesta. Vesihöyryn osapaine-ero ei ole riittävän suuri. Rakenne on diffuusiotiivis.

Järjestelmätuotteet

Intello XN

Kosteutta ohjaava höyrynsulkukangas pohjoismaisiin olosuhteisiin. Kutistumaton kerrosrakenne.

Lue lisää

Tescon Vana

Tiivistysteippi höyrynsulkujen limitysten tiivistämiseen ja höyrynsulun liittämiseen puurakenteisiin.

Lue lisää

Tescon No.1

Venyvä tiivistysteippi höyrynsulkujen limitysten tiivistämiseen ja höyrynsulun liittämiseen puurakenteisiin.

Lue lisää

Suosittelemme vähintään 30 mm vastepintaa höyrynsulun teippauksessa.

Contega Solido SL

Liitosnauha höyrynsulun liittämiseen kivi- ja betonirakenteisiin.

Lue lisää

Kaflex ja Roflex

Läpivientikaulukset sähköjohtojen, sähköputkien ja LVI-putkien tiivistämiseen höyrynsulkuun.

Lue lisää

Orcon F

Tiivistysliima höyrynsulkukankaiden liittämiseen hankaliin asennuspaikkoihin ja teippausten ilmatiivistysten varmistamiseen.

Lue lisää