Lataa suoritustasoilmoitukset täältä

CE-merkintä

Rakennustuotteiden CE-merkintä tuli Suomessa pakolliseksi Euroopan komission rakennustuoteasetuksen (305/2011) CE-merkintää koskevan asetuksen osan voimaantulon myötä 1.7.2013 niille rakennustuotteille, joille on olemassa CE-merkinnän mahdollistava yhdenmukaistettu standardi. Edustamistamme pro clima -tuotteista tällainen standardi on määritetty höyrynsuluille, aluskatteille ja tuulensuojakankaille.

Suoritustasoilmoitus (Declaration of Performance, DoP)

Ennen CE-merkinnän kiinnittämistä valmistajan tulee laatia tuotteesta suoritustasoilmoitus (Declaration of Performance, DoP). Suoritustasoilmoituksesta voidaan varmistaa että tuote on määräysten ja vaatimusten mukainen.

Suoritustasoilmoitukset pro clima höyrynsuluille, aluskatteille ja tuulensuojakankaille:

TEIPPITUOTTEIDEN CE-MERKINTÄ

Teipeille ja liitosnauhoille ei vielä ole olemassa harmonisoitua tuotestandardia, eikä täten CE merkintää. Kun valitset tuotetta, varmista että sille on määritelty soveltuvuus käyttötarkoitukseesi tuotteen valmistajan toimesta. Kaikille tuotteillemme on laadittu tuotekortit, joissa on tietoa tuotteesta ja sen soveltuvuudesta eri käyttötarkoituksiin. Myös tekninen tukemme auttaa sinua oikean tuotteen valinnassa.

Muutamia perusasioita:

  • PE-pintainen höyrynsulkuteippi teippi ei sovellu käytettäväksi julkisivuissa materiaalinsa vuoksi. PE-kalvo ei kestä UV-säteilyä eikä lämpötilavaihteluita. Tästä syystä rakennuksen ulkopuolella käytettävän materiaalin tulee olla kangaspintainen.
  • PE-pintaista höyrynsulkuteippiä ei tule käyttää ikkunoiden tiivistämiseen kivirakenteessa. Liiman pitävyyttä betonipinnassa pitkäaikaisesti ei voida taata.
  • PE-pintaista teippiä ei voida peittää tasoitteella eikä maalata.
  • PE-pintainen teippi ei sovellu ikkunoiden tiivistykseen ulkopuolelle.

Etkö löytänyt etsimääsi ?

Ota yhteyttä tekniseen tukeen – autamme mielellämme !

tutustu myös teknisiin todistuksiin