Tiivistystuotteet / RB -suojakangas

Pölytiivis suojakangas villa- ja kuitueristeisiin välipohjiin

Edut mm.

✔ Helppo käsitellä: Kangas ei repeydy helposti ja teippi tarttuu pysyvästi

✔ Luotettava suoja: Tiheä kudonta estää haitallisten hiukkasten leviämisen huoneilmaan

✔ Kosteusteknisesti turvallinen: Erittäin alhainen diffuusiovastus

✔ Monipuolinen käyttöalue: Sopii myös hieman kosteille eristeille

TUOTEKUVAUS

Pro Clima RB on pölytiivis suojakangas. Sitä käytetään mineraali- ja puukuitueristeisissä välipohjissa ja väliseinissä. Kangas estää haitallisen eristepölyn ja -kuitujen leviämisen huoneilmaan. Kangas asennetaan tarvittaessa molemmin puolin rakennetta.

Kangas on erittäin ohut, vain 0,1 mm, joten sitä on helppo ja kevyt käsitellä. 1,5 m leveässä rullassa on 75m2 kangasta.
Alhaisen diffuusiovastuksen ansiosta RB-ilmansulkukangas voidaan asentaa myös hieman kosteille eristeille. On tärkeää varmistaa, että kosteus pääsee kuivumaan vapaasti kankaan lävitse ja ettei kosteus vahingoita vierekkäisiä materiaaleja.

UV-säteilyltä suojaamiseksi kangas peitetään aina pintamateriaaleilla. Säteilyltä suojaaminen ei ole välttämätöntä huoneissa, joihin ei pääse auringonvaloa.

KÄYTTÖKOHTEET

✔ Eristetyt välipohjat
✔ Eristetyt väliseinät

Tescon No.1

Tescon No.1

Venyvä tiivistysteippi kankaiden limitysten ja läpivientien tiivistämiseen.

Lue lisää

Tescon Vana

Tescon Vana

Venymätön tiivistysteippi kankaiden limitysten ja läpivientien tiivistämiseen.

Lue lisää

Tescon Power

Tescon Power

Tiivistysteippi kankaiden limitysten ja läpivientien tiivistämiseen.

Lue lisää

Pintamateriaali 3-kertainen polypropeeni (PP) kudos
Väri Harmaa
Diffuusiovastusluku (µ H2O) 300 (DIN EN ISO 12572)
Diffuusiovastus (sd H2O) 0,03 m (DIN EN ISO 12572)
Vetolujuus (pit. – lev.) 80 N / 5 cm – 50 N / 5 cm (DIN EN 12311-1)
Paloluokka E (DIN EN 13501-1)
Lämmönkesto Pitkäaikaisesti -40 °C – +100 °C
Lämmönjohtavuus 2,3 W / (m K)
Paino 45 g / m2
Paksuus 0,1 mm

Tuote nro EAN Leveys (cm) Pituus (m) Pinta-ala (m2) Paino (kg)
10100 4026639011961 150 50 75 3,9

KANKAAN ASENTAMINEN

Kangas asennetaan tekstipuoli ulos päin reilusti liian pitkinä vuotina, jotta sen reunat voidaan liittää ilmatiiviisti ympäröiviin rakenteisiin.

Kankaat kiinnitetään välipohjapalkkeihin alhaalta käsin. Väliseinän runkorakenteeseen asennettaessa aloitetaan lattian rajasta. Kankaat kiinnitetään nitomalla ja hakaset asennetaan n. 15 cm välein. Seuraava vuota asennetaan edellisen päälle niin, että kankaiden limitys on vähintään 10 cm.

Kankaiden limitykset tiivistetään TESCON No.1 tai TESCON Vana -yleistiivistysteipillä. Ennen limitysten tiivistämistä tiivistettävät pinnat puhdistetaan pölystä, rasvasta ja silikonista. Teippi kiinnitetään suojapaperia purkaen rypyttömästi kankaiden liitoskohtaan ja katkaistaan repäisemällä. lopuksi teippi hierretään kiinni alustaansa lastalla.

Ilmansulkukangas liitetään ympäröivään höyrynsulkuun ja hirsirakenteeseen TESCON No.1 tai TESCON Vana -tiivistysteipillä. Kivirakenteisiin liitettäessä käytetään CONTEGA SOLIDO SL- tai CONTEGA IQ -liitosnauhaa.

Välipohjan harvarimoitus ja pintaverhoilu voidaan asentaa. Jotta kangas ei repeytyisi eristeen painosta, harvarimoitus tulee asentaa riittävän pienellä jaolla. Suositeltava jakoväli on korkeintaan 30 cm.

Huomioitavaa

Jos välipohjan alapuolinen verhous on jo asennettu, kangas voidaan asentaa myös ylhäältä käsin. Vuodat asennetaan riittävän pitkinä, jotta ne ulottuvat pingottumatta palkin juureen saakka. Kun kaikki palkit on kierretty, eristeet voidaan asentaa kankaan päälle.

Pintaverhoilu suojaa kangasta paitsi rikkoutumiselta, myös UV-säteilyltä. Säteilyltä suojaaminen ei ole välttämätöntä huoneissa, joihin ei pääse auringonvaloa.