Soita meille : 0207 439 670 · info@tiivistalo.fi

Kaksipuolinen butyylikuminauha aluskatteen naulanreikien paikkaamiseen.

TUOTEKUVAUS

TESCON NAIDEC on butyylikuminauha, jota käytetään tuuletusrimojen ja ruoteiden kiinnityksessä aluskatteeseen syntyvien reikien paikkaamiseen.

TESCON NAIDEC on erittäin venyvä, n. 1 mm paksu butyylikuminauha, joka tunkeutuu ruuvin tai naulan mukana syvälle puuhun. Nauha sulkee aluskatteeseen syntyvän naulanreiän ja suojaa kattopaarretta naulaa pitkin tulevalta kosteudelta.

Joustava materiaali tarttuu tiukasti aluskatteen pintaan ja lukitsee aluskatteen lujasti tuuletusriman ja kattopaarteen väliin. Tämä suojaa aluskatetta tehokkaasti repeytymiseltä esimerkiksi sivuun astuttaessa.

TESCON NAIDEC asennetaan tuuletusriman alapintaan niin, että se tulee aluskatetta vasten. Nauha asennetaan rimaan ennen riman naulaamista paikoilleen.

KÄYTTÖKOHTEET

✔ Puurakenteet
✔ MDF-levyt

EDUT

✔ Nopea asentaa
✔ Pitkäaikaisesti joustava materiaali
✔ Tarttuu lujasti kiinni
✔ Tunkeutuu syvälle puuhun
✔ Vedenkestävä materiaali
✔ Ei sisällä bitumia

DOKUMENTIT

img_pdf_r Tuotekortti (PDF)

NAUHAN ASENTAMINEN

Työskentelylämpötilan tulisi olla välillä +5 °C – +35 °C. Alhaisemmassa lämpötilassa nauhan tartunta heikkenee. Korkeammassa lämpötilassa butyylikumi pehmenee liikaa ja sen asentaminen hankaloituu.

Alustan kunnostaminen 

Butyylinauhan vastepinnat puhdistetaan uretaanipurseista, betoniliimasta ja muista tartuntaa heikentävistä aineista, kuten esimerkiksi öljystä ja rasvasta. Irtonaiset ja huonosti alustassa kiinni olevat kerrokset poistetaan ja lopuksi pinnat pyyhitään puhtaaksi pölystä.

Huonosti tarttuvat alustat pohjustetaan TESCON PRIMER RP -pohjustusaineella.

Butyylinauhan asentaminen

TESCON NAIDEC -butyylinauhan tarkoitus on tiivistää tuuletusrimojen ja ruoteiden kiinnityksessä kattopaarteisiin ja aluskatteeseen syntyvät naulojen reiät. TESCON NAIDEC -butyylinauha asennetaan tuuletusrimojen alapintaan ennen tuuletusrimojen asentamista paikoilleen.

Tiivistysnauha asennetaan tuuletusrimaan rypyttömästi. Nauhan suojapaperia irrotetaan lyhyeltä matkalta riman päästä niin, että paperi tulee riman alta näkyviin.

Rima kiinnitetään kattopaarteeseen aluksi yhdellä käsinaulalla. Suojapaperi poistetaan koko matkalta ja rima naulataan loppuun.

TEKNISET TIEDOT

Materiaali Butyylikumi
Suojapaperi Silikonoitu paperi
Väri Musta
Lämmönkesto Pitkäaikaisesti -40 °C – +80 °C
Asennuslämpötila +5 °C – +35 °C
Nauhan paksuus 1 mm
Rullan pituus 20 m
Rullan leveys 5 cm
Varastointi Viileässä ja kuivassa

JÄRJESTELMÄKOMPONENTIT

Tescon Primer RP

Tescon Primer RP

Tescon Primer RP

Liuotteeton pohjustusaine liitosnauhojen ja tiivistysteippien tarttuvuuden parantamiseen.

Tuotekortti

Solitex Mento -aluskatteet

Solitex Mento -aluskatteet

Solitex Mento -aluskatteet

Diffuusioavoimet tuulensuoja-aluskatteet.

Tuotekortti