Soita meille : 0207 439 670 · info@tiivistalo.fi

Ilmatiivis liimattava sisänurkan tiivistyskappale.

TUOTEKUVAUS

TESCON INCAV on käyttövalmis ilmatiivis sisänurkan tiivistyskappale. Joustavasta kankaasta valmistettu Incav on optimaalinen myös muihin kuin 90 asteen kulmiin. Nurkkapala voidaan yhdellä leikkauksella tehdä sopivan levyiseksi.

TESCON INCAV soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lattian ja seinän liittymän sisänurkan tiivistykseen sekä ikkunan ja oven karmin sisänurkan tiivistykseen.

Tiivistyskappaleessa on vesitiivis pitkäaikaistestattu Akrylat Solid -liima. Soveltuu myös ulkokäyttöön. Täyttää DIN 4108-7 normin.

KÄYTTÖKOHTEET

✔ Kipsi- ja rakennuslevyt
✔ Sileät ja tiiviit tasoitepinnat
✔ Maalatut pinnat
✔ Sileät betonipinnat
✔ Puu-, muovi- ja metallipinnat

EDUT

✔ Tiivistää hankalasti tiivistettävän sisänurkan
✔ Vedenkestävä Akrylat Solid -liima
✔ Voi leikata sopivaksi puukolla tai saksilla
✔ Voi kääntää niin, että liima on sisäpuolella
✔ Joustava pintamateriaali
✔ Säänkesto 6 kk
✔ Vähäpäästöinen
✔ Ylitasoitettavissa

TIIVISTYSTEIPIN ASENTAMINEN

Puun ja betonin lämpötilojen pitää olla vähintään +10 °C, jotta liima tarttuisi pysyvästi. Lisäksi betonin suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 95 %.

Alustan kunnostaminen 

Liitoskappaleen vastepinnat puhdistetaan uretaanipurseista, betoniliimasta ja muista tartuntaa heikentävistä aineista, kuten esimerkiksi öljystä ja rasvasta. Irtonaiset ja huonosti alustassa kiinni olevat kerrokset poistetaan ja lopuksi pinnat imuroidaan puhtaaksi pölystä.

Suuremmat kolot tasoitetaan ennen liitoskappaleen asentamista. Sileät ja huokoiset alustat pohjustetaan TESCON PRIMER RP -pohjustusaineella. Tiivistettävän sisänurkan kulmaan on lisäksi asennettava Aerosana Visconn -tiivistyspinnoite varmistamaan tiiveyttä.

Karmissa liitonauhan vastepinnan tulisi olla vähintään 10 mm leveä. Kappale kannattaa lisäksi leikata niin, että se jää tulevan pielilistan alle. Kappale leikataan kuvan mukaisesti. Betonissa vastepinnan leveyden on oltava vähintään 20 mm. Testipalan liimaus on suositeltavaa, jos alustan sopivuus aiheuttaa epävarmuutta.

Liitoskappaleen asentaminen

Karmin päälle liimattaessa otetaan ensin mitta ikkunasmyykin pohjasta karmin päälle ja liitoskappale leikataan mitan mukaan sopivaksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että liitoskappaleen vastepinta on karmissa vähintään 10 mm leveä ja että kappale jää tulevan pielilistan alle. Leikkaus tehdään kuvan mukaisesti.

Karmiin liimattavalta osalta poistetaan suojapaperi ja liitoskappale hierretään karmiin kiinni. Tämän jälkeen poistetaan smyykiin tulevien pintojen suojapaperit ja liitoskappale hierretään tiiviisti ja rypyttömästi kiinni alustaansa.

Pitkät sivut tiivistetään Contega SOLIDO SL -liitosnauhalla. Jos nauha jää irti alustasta, rako tiivistetään Arosana Visconn -tiivistyspinnoitteella. Tiivistyskappaleen voi peittää tasoittamalla, maalaamalla tai listalla.

TEKNISET TIEDOT

Pintamateriaali Polypropyleenikudos (PP)
Liima Vedenkestävä Akrylat Solid -liima
Väri Sininen
Lämmönkesto Pitkäaikaisesti -40 °C – +90 °C
Asennuslämpötila Alkaen -10 °C (Suosit. +10 °C)
Säänkesto 6 kk suojaamattomana
Sivun pituus 6 cm
Sivun leveys 6 cm
Teipin paksuus 0,5 cm
Varastointi Viileässä ja kuivassa

JÄRJESTELMÄKOMPONENTIT

Tescon Primer RP

Tescon Primer RP

Tescon Primer RP

Liuotteeton pohjustusaine liitosnauhojen ja tiivistysteippien tarttuvuuden parantamiseen.

Tuotekortti

Aerosana Visconn

Aerosana Visconn

Aerosana Visconn

Korkeapaineruiskulla levitettävä joustava pinnoite rakenteiden ilmavuotojen tiivistämiseen

Tuotekortti

Contega Solido SL

Contega Solido SL

Contega Solido SL

Diffuusiotiivis liitosnauha ikkunoiden ja ovien karmeihin rakennuksen sisäpuolelle.

Tuotekortti