Ilmatiivis muotoon sovitettava sisänurkan tiivistyskappale

TUOTEKUVAUS

TESCON TANGO on käyttövalmis ilmatiivis sisänurkan tiivistyskappale. Tescon Vana -kankaasta valmistettu Tango on optimaalinen myös muihin kuin 90 asteen kulmiin. Nurkkapala voidaan yhdellä leikkauksella tehdä sopivan levyiseksi.

TESCON TANGO soveltuu erinomaisesti esimerkiksi sisäkaton ja seinän liittymän sisänurkan tiivistykseen sekä ikkunan ja oven karmin sisänurkan tiivistykseen. Siinä on tiivistysosaa leveämpi suojapaperi, mikä helpottaa paperin irroittamista hankalissa paikoissa.

TESCON TANGO -tiivistyskappaleessa on vesitiivis pitkäaikaistestattu Akrylat Solid -liima ja se soveltuu myös ulkokäyttöön.

TESCON TANGO on päästötestattu AgBB / ISO 16000: n mukaan ja se täyttää standardien DIN 4108-7, SIA 180 ja OENORM B 8110-2 -mukaiset vaatimukset.

KÄYTTÖKOHTEET

✔ Ikkuna- ja ovi-aukkojen sisänurkat
✔ Höyryn- ja ilmansulkukalvot
✔ Kipsi- ja rakennuslevyt
✔ Puukuitulevyt
✔ Sileät ja tiiviit tasoitepinnat
✔ Maalatut pinnat
✔ Sileät betonipinnat
✔ Puu-, muovi- ja metallipinnat
✔ Rakenteiden liitokset

EDUT

✔ Tiivistää hankalasti tiivistettävän sisänurkan
✔ Voi asentaa myös ei-suorakulmaisiin nurkkiin
✔ Vedenkestävä Akrylat Solid -liima
✔ Voi leikata sopivaksi puukolla tai saksilla
✔ Voi kääntää niin, että liima on sisäpuolella
✔ Säänkesto 6 kk
✔ Vähäpäästöinen
✔ Ylitasoitettavissa

LIITOSKAPPALEEN ASENTAMINEN

Puun ja betonin lämpötilojen pitää olla vähintään +10 °C, jotta liima tarttuisi pysyvästi. Lisäksi betonin suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 95 %.

Katso tartuntapintojen vähimmäisleveydet alla olevasta taulukosta. Jos alustan sopivuus aiheuttaa epävarmuutta, suositellaan testipalan liimaamista.

Alustan kunnostaminen 

Liitoskappaleen vastepinnat puhdistetaan uretaanipurseista, betoniliimasta ja muista tartuntaa heikentävistä aineista, kuten esimerkiksi öljystä ja rasvasta. Irtonaiset ja huonosti alustassa kiinni olevat kerrokset poistetaan ja lopuksi pinnat imuroidaan puhtaaksi pölystä.

Suuremmat kolot tasoitetaan ennen tiivistyskappaleen asentamista. Sileät ja huokoiset alustat pohjustetaan TESCON PRIMER RP -pohjustusaineella.

Rakenteiden sisänurkkien tiivistäminen

Kapea suojapaperiraita poistetaan ja kappale asennetaan sisänurkkaan. Kappale sovitetaan sisänurkkaan sopivaan muotoon niin, että auki olevat liepeet liu-utetaan osittain toistensa päälle. Liepeiden suojapaperit poistetaan ja liepeet liimataan liimapinnoistaan yhteen. Loppuosa suojapaperista poistetaan ja kappale kiinnitetään liimapinnastaan alustaansa.

Lopuksi nurkan ilmatiiveys varmistetaan AEROSANA VISCONN -tiivistyspinnoitteella.

Karmin sisänurkan tiivistäminen

Ikkunan karmin päälle liimattaessa otetaan ensin mitta ikkunasmyykin pohjasta karmin päälle ja nurkkakappale leikataan mitan mukaan sopivaksi. On huomioitava, että nurkkakappaleen vastepinta on karmissa vähintään 5 mm leveä ja että se jää tulevan pielilistan alle.

Karmiin liimattavalta osalta poistetaan suojapaperi ja nurkkakappale hierretään karmiin kiinni. Tämän jälkeen poistetaan smyykiin tulevien pintojen suojapaperit ja nurkkakappale hierretään tiiviisti ja rypyttömästi kiinni alustaansa. Nurkkakappaletta ei saa asentaa jännitykseen.

Lopuksi nurkan ilmatiiveys varmistetaan AEROSANA VISCONN -tiivistyspinnoitteella. Tiivistyskappaleen päälle voi tasoittaa ja maalata.

TEKNISET TIEDOT

Pintamateriaali Polypropyleenikudos (PP)
Liima Vedenkestävä Akrylat Solid -liima
Suojapaperi Silikonoitu paperi
Väri Vaalean sininen
Lämmönkesto Pitkäaikaisesti -40 °C – +90 °C
Asennuslämpötila Alkaen -10 °C (Suosit. +10 °C)
Säänkesto 6 kk suojaamattomana
Varastointi Viileässä ja kuivassa
Tartuntapintojen vähimmäisleveydet Ikkunan karmissa 10 mm, muilla pinnoilla 30 mm.

TUOTETIEDOT

Kpl / ltk Tuote nro EAN Leveys Pituus
20 1AR01093 4026639210937 140 140

JÄRJESTELMÄKOMPONENTIT

Tescon Primer RP

Tescon Primer RP

Tescon Primer RP

Liuotteeton pohjustusaine liitosnauhojen ja tiivistysteippien tarttuvuuden parantamiseen.

Tuotekortti

Aerosana Visconn

Aerosana Visconn

Aerosana Visconn

Korkeapaineruiskulla levitettävä joustava pinnoite rakenteiden ilmavuotojen tiivistämiseen

Tuotekortti